ΕΛΛΑΔΑ

Βήμα προς βήμα η ΝΔ αποδομεί την παρουσία του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Βήμα προς βήμα η ΝΔ αποδομεί την παρουσία του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Του Δημήτρη Γκάτσιου

“Μία ακατάσχετη παροχολογία σήμερα θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές κεφαλαίου, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την ελληνική δημοκρατία, κατά συνέπεια θα αυξήσει και το κόστος δανεισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική. Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται”.

Έτοιμος να ακολουθήσει και πάλι πιστά το δρόμο που χάραξε από την πρώτη κιόλας παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Σεπτέμβριο του 2016, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το βλέμμα του στραμμένο στο “αύριο”, στην αποτύπωση θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφωνεί το δικό του καίριο “απεταξάμην” στην υποσχεσιολογία, που, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία, μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα, σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους της.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως διαμηνύουν οι στενοί συνεργάτες του, στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, θα είναι υπεύθυνος, μετρημένος και απόλυτα τεκμηριωμένος. Θα φέρει στο προσκήνιο το “γαλάζιο” προγραμματικό λόγο, ο οποίος μεταφράζεται σε ανάπτυξη, σε επενδύσεις, σε νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.

“Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ασφαλώς θα εξειδικεύει περαιτέρω το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις που συνιστά το μείγμα της δικιάς μας πολιτικής. Όλα αυτά αποτελούν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εγκεκριμένο στον πυρήνα του από το 11ο Συνέδριο και είναι συγκεκριμένα και κοστολογημένα. Αυτά λοιπόν που θα πει, θα είναι αυτά που έχουν πραγματική αξία, διότι μεταφράζονται σε ανάπτυξη, δουλειές και πρόσθετο εισόδημα για όλους, Όχι μια λίστα με παροχές και διορισμούς. Ο κόσμος χόρτασε με τα κόλπα του κ. Τσίπρα, τώρα θέλει να ακούσει την αλήθεια”, τόνισε, στη συνέντευξή του στο “Κεφάλαιο”, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης.

Την ίδια στιγμή, σε κλειδί για την οδό Πειραιώς, σε κλειδί για το “γαλάζιο” προγραμματικό λόγο μετατρέπεται η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων. Από αυτή εξαρτάται και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Κι αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κινούνται πλέον σε ρυθμούς ΔΕΘ, η διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συμπρωτεύουσα, το καλάθι της παροχολογίας του, αλλά και όσα ανέφερε στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου, αποδομούνται βήμα προς βήμα από το “γαλάζιο” στρατόπεδο. Οι βολές της οδού Πειραιώς ήταν εκκωφαντικές. Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας “απέδειξε ότι εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια”. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας είναι “ένας απερχόμενος πρωθυπουργός”.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι θα κάνει και θα πει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του λίγους ακόμη μήνες. “Ακόμα ένα δείγμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μέτρα για τα επόμενα  τέσσερα χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία κοστολόγηση. Κανείς δεν ξέρει πόσο κοστίζουν όλα αυτά που είπε, καθώς κανείς από το επιτελείο του δεν μπήκε στον κόπο να τα εξηγήσει. Βέβαια, αν το 2014 έταζε το σκίσιμο των μνημονίων, όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, μπορεί κανείς να πιθανολογήσει τι έχει να υποσχεθεί τους επόμενους μήνες που ξέρει ότι θα χάσει. Εμείς δε θα κάνουμε ακόμη κανένα σχόλιο στα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Όταν θα τα εξειδικεύσει και κυρίως όταν θα ανακοινώσει το κόστος τους θα πούμε ποια από αυτά θεωρούμε ότι έχουν νόημα να τα συζητήσουμε και ποια υπονομεύουν την πορεία της χώρας. Πάντως τα περισσότερα απ όσα είπε και κυρίως όσα σχετίζονται με προσλήψεις είναι προφανές ότι κινούνται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση”, σχολιάζουν πηγές της “γαλάζιας” παράταξης.

Όσο το αίτημα για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές παραμένει στην προμετωπίδα και στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, στο στόχαστρο τίθεται και η… ιστορία επιτυχίας που στήνουν οι μαξιμινοί.

“Όσον αφορά στην υπεραπόδοση της οικονομίας, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Πέρυσι, η ανάπτυξη ήταν η μισή περίπου (1,4%) από όσο προβλεπόταν (2,7%). Φέτος προβλέπεται εξίσου αναιμική καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2018 κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση (1,8%), έναντι του πρώτου τριμήνου (2,5%). Η χώρα σέρνεται σε ρυθμούς υπανάπτυξης κάτω του 2% αποκλίνοντας από την Ευρώπη, όταν έπρεπε να τρέχει με 4% για να καλύψει το χαμένο έδαφος της κρίσης. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, ενώ το δήθεν “ολιστικό σχέδιο” του κ. Τσίπρα είναι στην ουσία ένα κενό γράμμα”, επισημαίνουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγη capital.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.