ΤΟΠΙΚΑ

Το αδιαχώρητο από το πρωί στα λιμάνια, λίγοι εκείνοι που δεν είχαν δικαιολογητικά

Το αδιαχώρητο από το πρωί στα λιμάνια, λίγοι εκείνοι που δεν είχαν δικαιολογητικά

Από νωρίς σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου οι περισσότεροι εκ των οποίων με ένα χαρτί στο χέρι που επιδείκνυαν στους άνδρες του λιμενικού σώματος και των πληρωμάτων των πλοίων επιζητούσαν, την γρήγορα απόδραση του από την Αθήνα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κίνησης στην πύλη Ε7 του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, από όπου σήμερα ( 5/7/2021) το πρωί αναχώρησαν 1.800 άτομα για τα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, με εξαίρεση πέντε άτομα που δεν επιβιβάστηκαν στα καράβια καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικάΚ, οι υπόλοιποι παρουσιάστηκαν στην προβλήτα του λιμένα έχοντας μαζί τους, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τα απαιτούμενα μοριακά τεστ ΡCR ή τα rarid test.

Οι ουρές για την επιβίβαση στα πλοία από νωρίς σήμερα το πρωί ήταν μεγάλες, με τους ταξιδιώτες όμως να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Όλοι τους φορούσαν τις απαραίτητες μάσκες που είναι υποχρεωτικές σε συνθήκες συγχρωτισμού, ενώ ακολουθούσαν λεπτομερώς τις οδηγίες των πληρωμάτων των πλοίων.

Τα νέα μέτρα

Συγκεκριμένα, από σήμερα όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν σε νησιά για να επιβιβαστούν στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί, θα πρέπει:

α) Να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορoνοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού

β) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο Cοvid-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.