ΤΟΠΙΚΑ

Βίλα στη Μύκονο στα Κανάλια βγαίνει στο « σφυρί»

Βίλα στη Μύκονο στα Κανάλια βγαίνει στο « σφυρί»

Το ακίνητο που ανήκει στην οικογένεια Απαζόγλου των εκδόσεων Φυτράκη, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 15 Μαΐου, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.093.000 ευρώ.

Ένα ακόμη «επώνυμο» ακίνητο στη Μύκονο παίρνει το δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί. Πρόκειται για τη βίλα της οικογένειας Απαζόγλου, των εκδόσεων Φυτράκη, η οποία κατά πληροφορίες είχε βγει προς πώληση εν μέσω της οικονομικής κρίσης, περί το 2012.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται ειδικότερα κατά του κ. Βασίλη Απαζόγλου, με επισπεύδουσα την doValue, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.093.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το σφυρί έχει οριστεί για τις 15 Μαΐου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν προσφυγές ή άλλες κινήσεις αναστολής της διαδικασίας.

Η βίλα στα Κανάλια

Ο πλειστηριασμός αφορά το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% κατοικίας, που βρίσκεται στη θέση «Κανάλια-Επάνω Διακόφτης» της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Μυκονίων και η οποία αποτελείται από δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες (υπόγειο και ισόγειο) με λειτουργική ενότητα.

Το ακίνητο αναπτύσσεται σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου πόλεως, εκτάσεως 4.080τ.μ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η υπάρχουσα επί του οικοπέδου οικοδομή είναι ενιαία στατικά, αποτελείται από δύο κτίρια σε επαφή, το Κτίριο 1 και το Κτίριο 2, το καθένα από τα οποία αποτελεί αυτόνομη κατοικία που περιλαμβάνει υπόγειο όροφο, ισόγειο όροφο και δώμα.

Ο πλειστηριασμός αφορά στο Κτίριο 2.

Η οριζόντια ιδιοκτησία του υπογείου (βοηθητικής χρήσης) αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και κλίμακα επικοινωνίας με τον ισόγειο όροφο της ίδιας κατοικίας, ενώ έχει επιφάνεια 100,38 τ.μ. Η οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου αποτελείται από καθιστικό, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και κλίμακα επικοινωνίας με το υπόγειο της ίδιας κατοικίας και έχει δύο εξώστες. Έχει και αυτή επιφάνεια 100,38 τ.μ.

Σημειώνεται πως, κατά την έκθεση εκτίμησης, στο ακίνητο η στάθμη του υπογείου έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης και υπάρχει αυθαίρετη προσθήκη επιφάνειας περίπου 90 τ.μ. Επίσης, στη στάθμη του ισογείου έχει προστεθεί αυθαίρετα χώρος επιφάνειας 30,92 τ.μ. Συνεπώς, έχουμε επιφάνεια υπογείου ορόφου χρήσης κατοικίας 190,38τ.μ. και επιφάνεια διαμερίσματος ισογείου ορόφου 131,30τ.μ.

Με βάση τα παραπάνω, η δομημένη επιφάνεια των κύριων χώρων (Υπόγειο & Ισόγειο) ανέρχεται σε 321,68 τ.μ. Η οικοδομή αναγέρθηκε με την υπ’ αριθμό 509/1995 άδεια ανέγερσης Ισογείου οικοδομής με υπόγειο και τη, από 28/7/1999, αναθεώρηση αυτής του πολεοδομικού γραφείου Σύρου. Ως έτος αποπεράτωσης της θεωρείται το 1997.

Το ακίνητο περιήλθε στον Β. Απαζόγλου δυνάμει συμβολαίου (του Δεκεμβρίου 1998) γονικής παροχής οριζόντιας ιδιοκτησίας με παρακράτηση επικαρπίας για ορισμένο χρόνο.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε «αποπερατωμένη οικοδομή πολύ καλής κατάστασης και συντήρησης ανάλογη της παλαιότητάς της, στα πρότυπα της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με πλάκα σκυροδέματος. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με ξύλινες πέργολες πισίνα, barbeque, πλακοστρώσεις, διαμορφώσεις, φυτεύσεις και πετρόχτιστους αναβαθμούς». Επίσης, σημειώνεται ότι από το ακίνητο υπάρχει ωραία θέα προς τη θάλασσα, από την οποία απέχει σε ευθεία γραμμή περίπου 200 μέτρα.

Επί του ακινήτου υφίστανται εμπράγματα βάρη και συγκεκριμένα προσημείωση υποθήκης υπέρ της τράπεζας Probank για ποσό 2.210.000 ευρώ από 02-07-2012, υποθήκη υπέρ της Εθνικής Τράπεζας για ποσό 200.000 ευρώ, από 18-10-2021 καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY για ποσό 100.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), με διαχειρίστρια τη do Value εγγραφείσα στις 21-12-2022.

newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.