ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ χωρίς τέλος,στο σκοτάδι έχουν τους συγγενείς των νεκρών

Θρίλερ χωρίς τέλος,στο σκοτάδι έχουν τους συγγενείς των νεκρών
Αλαλούμ με εκτιμήσεις για περισσότερους από 100 νεκρούς, 86 αναγνώρισε ο ιατροδικαστής-83 ανακοινώνει η πυροσβεστική

Κορυφώνεται η αγωνία συγγενών και φίλων που για πέμπτη μέρα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζουν να ψάχνουν αγνοούμενους στην καμένη περιοχή αλλά και στη θάλασσα.
Στο μεταξύ συνεχίζεται το αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων, για τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση – οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με Τα Νέα κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 –, με τους συγγενείς να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

Οι εκκλήσεις των συγγενών
Μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τα social media οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις προς τις Αρχές για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
Οι ελπίδες βέβαια όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται. Στην ειδική ανοιχτή βάση δεδομένων που έχει ανέβει στο Διαδίκτυο από την Τρίτη παραμένουν οι φωτογραφίες 28 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και των 9χρονων διδύμων, τα οποία εναγωνίως αναζητούν οι γονείς τους.
Πλέον, οι έρευνες στρέφονται και προς τη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. Την Πέμπτη 12 σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» πραγματοποίησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από το Μάτι έως και τη Μακρόνησο.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι συγγενείς, οι οποίοι με όσο κουράγιο τούς έχει απομείνει έχουν ξεκινήσει δικές τους έρευνες στην περιοχή, με την ελπίδα να βρουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τους αποκαλύψει την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
Είναι ενδεικτικό πως εθελοντές δύτες βρίσκουν προσωπικά αντικείμενα όσων το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας κατέφυγαν στη θάλασσα, προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση.
Δραματικές ώρες για τους συγγενείς των αγνοουμένων
Τα μάτια των συγγενών που ψάχνουν εναγωνίως τα δικά τους άτομα είναι κατακκόκινα από το κλάμα, η φωνή τους τρέμει και οι περισσότεροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τον εαυτό τους. Στους καταλόγους των «τυχερών» που διασώθηκαν από την πύρινη κόλαση χάρη στην άμεση κινητοποίηση πλωτών μέσω συγκαταλέγονται συνολικά 702 άτομα.
Όσοι αναζητούν τους δικούς φίλους και συγενείς των οποίων έχασαν τα ίχνη μετά την τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/ που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης (24/7). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.