ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι μετακινήσεις με τα πλοία και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

Τέλος οι μετακινήσεις με τα πλοία και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

Να αποτρέψει κάθε προσπάθεια μετακίνησης τις ημέρες του Πάσχα επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας φρένο και στις λιγοστές μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών με πλοία, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 την Παρασκευή τόνισε ότι, ήταν απαραίτητη η απαγόρευση μετάβασης πολιτών στα νησιά πλην των μονίμων κατοίκων, είπε ωστόσο, ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Έτσι λοιπόν, ανέφερε ότι «έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων από και προς τα νησιά και για τους μόνιμους κατοίκους τους». Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

Το πλοία θεωρούνται μέσα μεταφοράς όπου η νόσος, εφόσον εμφανιστεί, μπορεί να μεταδοθεί ταχύτητα, κάτι που φάνηκε στην πράξη από την περίπτωση του “Ελευθέριος Βενιζέλος” και των κρουαζιεροπλοίων.

Ο υπουργός εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, και νοσοκομεία, ενώ μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό». Μιλώντας, επίσης για το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είπε πως “οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν”.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.