ΤΟΠΙΚΑ

Τσιόδρας: «Διασπείρεται ταχύτατα η νόσος μέσα στα πλοία»

Τσιόδρας: «Διασπείρεται ταχύτατα η νόσος μέσα στα πλοία»

Σε μια πραγματική υγειονομική βόμβα εξελίχθηκε η εξάπλωση του κορωνοϊού στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες νόσησαν 119 άτομα από τον Ιό.

Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, 119 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, 259 αρνητικοί και 2 θα χρειαστεί να ξανακάνουν εξετάσεις καθώς τα δείγματά τους ήταν ακατάλληλα.

Το πλοίο ελλιμενίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά. Για όσους ναυτικούς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους σταδιακά εντός των επόμενων ωρών αφού μεταφερθούν πρώτα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα.
Οι θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για 14 μέρες.

Με αφορμή την περίπτωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία μπορεί να μεταδοθεί η νόσος σε ένα απλό ταξίδι με πλοίο.

«Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα», συνέχισε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την επικινδυνότητα που δημιουργείται από τις μετακινήσεις με πλοία αυτή την περίοδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.