ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο για covid free νησιά ενόψει του Πάσχα

Σχέδιο για covid free νησιά ενόψει του Πάσχα

Σχέδιο για covid free νησιά ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής σεζόν έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό.

Αποκαλυπτικό είναι σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο εντός του Μαρτίου και του Απριλίου θα πέσει πολύ μεγάλο βάρος των εμβολιασμών στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί στους μόνιμους κατοίκους και να δημιουργηθεί υγειονομική ασπίδα και τοίχος ανοσίας ενόψει της υποδοχής των επισκεπτών.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αρχή θα γίνει με τις Κυκλάδες και τα νησιά με μόνιμο πληθυσμό έως και 15.000 κατοίκων. Θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα νησιά, ενώ όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε Μάρτιο και Απρίλιο.

Αναμφισβήτητα, αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία του τοπικού πληθυσμού, όμως είναι φως φανάρι ότι ο βασικός προσανατολισμός είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να υπάρξει τουριστική περίοδος.

Αν και το συγκεκριμένο πλάνο θα έμοιαζε ρεαλιστικό για την θερινή τουριστική περίοδο με αφετηρία για παράδειγμα τον Ιούνιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αρχικός στόχος είναι να εμβολιασθεί ο πληθυσμός στα νησιά μέχρι το Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη σκέψεις για Πάσχα με μετακινήσεις και τουρισμό, αν και δε μοιάζει τόσο πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Μαρτίου με τα κρούσματα καθημερινά να ξεπερνούν τα 2.000, είναι σχεδόν αδύνατο μέσα σε 50 μέρες να αλλάξει άρδην η υγειονομική κατάσταση της χώρας και να μιλάμε για covid free καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά των Κυκλάδων διενεργούνται εμβολιασμοί άνω των 75 ετών, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Δείτε το πρωτοσέλιδο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.