ΤΟΠΙΚΑ

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες των νησιών στις Κυκλάδες

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες των νησιών στις Κυκλάδες

Από τη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, ανακοινώνεται ότι με την αρ. πρ. 9095/23-02-2021 Απόφασή μας (ΑΔΑ: ΩΘΙΣΟΡ1Ι-ΑΞ2) αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών της ιστοσελίδας του ΝΠΔΔ “Ελληνικό Κτηματολόγιο” (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), οι δασικοί χάρτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Νάξου, Θήρας, Κέας- Κύθνου, Πάρου, Μήλου, Μυκόνου, συνολικής έκτασης 2.492.469,09 στρεμμάτων.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα, μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων, είναι η 17/6/2021 ημέρα Πέμπτη.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 7/7/2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης. Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στον δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. (σχετ. η ΥΑ υπ’ αριθ. 151585/323/03.02.2017 (ΦΕΚ Β’ 347) όπως τροποποιήθηκε από την αρ.155973/999/26.04.2017 (ΦΕΚ Β’ 1491) και συμπληρώθηκε από την αρ.160525/2210/20.09.2017 (ΦΕΚ Β’ 3327)). Δεν απαιτείται καταβολή τέλους, κατ ‘ εξαίρεση, για αντιρρήσεις που αφορούν σε περιοχές, (π.χ. όπου εκκρεμούν υποθέσεις αρ.14 Ν.998/79 κλπ) όπως αναλυτικά αναφέρονται στην αρ.πρ. 9095/23-2-2021 Απόφασή  (ΑΔΑ: ΩΘΙΣΟΡ1Ι-ΑΞ2)

Επισημαίνεται ότι:

Α) για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη, αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Β) οι αποφάσεις των ΕΠΕΑ δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση στον Δασικό Χάρτη

Γ) για την υποβολή αντίρρησης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου / γεωτεμαχίου της έκτασης. Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα παρακάτω Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης:

  1. ΣΥΑΔΧ με έδρα τη νήσο Σύρο (syadx.syros@apdaigaiou.gov.gr).

Θα λειτουργεί στην έδρα της Δ/νσης Δασών, Κλ. & Κυπ. Στεφάνου 8, Τ.Κ. 841 00 τηλ. επικ. 2281085509.

Υπεύθυνοι λειτουργίας ορίζονται: η Μαρία Χανιώτου, ειδικότητας ΠΕ Δασολόγων με αναπληρωτή τον Δημήτριο Παπαδημητρίου, ΤΕ Δασοπόνων. Υπεύθυνη Επικοινωνίας ορίζεται η Ευγενία Αθυμαρίτου, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικών με αναπληρωτή τον Χρίστο Καραμπάτσο, ειδικότητας ΔΕ Δασοφυλάκων.

2. Για την εξυπηρέτηση των νησιών αρμοδιότητας Δασονομείου Νάξου: ΣΥΑΔΧ με έδρα τη νήσο Νάξο (syadx.naxos@apdaigaiou.gov.gr).

Θα λειτουργεί στα γραφεία του Δασονομείου Νάξου, Ταχ. δ/νση:Χώρα Νάξου, Τ. Κ. 84300, Τηλ.: 22850 25089.Υπεύθυνοι λειτουργίας ορίζονται: ο Σέργης Γεώργιος, ειδικότητας ΤΕ Δασοπόνων και η Φιλίππα Γιακουμή, ειδικότητας ΤΕ Δασοπόνων. Υπεύθυνος Επικοινωνίας ορίζεται ο Σέργης Ιωάννης, ειδικότητας ΔΕ Δασοφυλάκων, με αναπληρωτή τον Πολυκρέτη Μάριο, ειδικότητας ΥΕ Επιμελητών.

  1. ΣΥΑΔΧ με έδρα τον Πειραιά (syadx.peiraias@apdaigaiou.gov.gr).

Θα λειτουργεί στην έδρα της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, Ταχ. δ/νση: Ακτή Μιαούλη & Μπότσαρη 2-8, Τ. Κ. 185 39, Τηλ., 2132026812, 2132026817, 2132026859. Υπεύθυνοι λειτουργίας του ΣΥΑΔΧ, ορίζονται οι: Λεονάρδος Στεφάνου και Μαρία Μπερδελή, ειδικότητας ΤΕ Δασοπόνων, υπάλληλοι της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών. Υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΑΔΧ, ορίζεται ο Μιχαήλ Καλλίρης, ειδικότητας ΠΕ Δασολόγων, υπάλληλος της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών.

Η λειτουργία των ΣΥΑΔΧ είναι καθημερινή, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 08:00πμ έως τις 15:00μμ. Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Επίσης, για λόγους ενημέρωσης, σύνδεσμος για τον αναρτημένο δασικό χάρτη δημοσιοποιείται και από τις ιστοσελίδες του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (www.apdaigaiou.gov.gr).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.