ΕΛΛΑΔΑ

Πόσοι τουρίστες θετικοί στον κορονοϊό έχουν έρθει μέχρι στιγμής στη χώρα μας

Πόσοι τουρίστες θετικοί στον κορονοϊό έχουν έρθει μέχρι στιγμής στη χώρα μας

Εντείνεται η ανησυχία για την πιθανότητα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες της επιδημίας του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη από τις 15 Ιουνίου που άνοιξαν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, έχουν εντοπιστεί συνολικά περίπου 20 θετικοί τουρίστες. Μάλιστα χθες είχαμε 5 νέα εισαγόμενα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται ήδη να υπάρχουν φορείς του ιού οι οποίοι δεν ελέγχθηκαν και βρίσκονται στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πτήσεις ερχόμενες από χώρες της Ευρώπης οι οποίες θεωρούνται χαμηλού ρίσκου, δεν είναι υποχρεωτικό να ελέγχονται οι επιβάτες, όμως πολλοί από τους επιβάτες προέρχονται από χώρες υψηλού ρίσκου όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβάτες αυτοί “χρησιμοποίησαν” κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο ως ενδιάμεσο σταθμό για τη μετάβαση στην Ελλάδα.

Από τις 15 Ιουνίου και μετά όταν “άνοιξαν” τα ελληνικά σύνορα έχουν σημειωθεί συνολικά 166 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 30 είναι εισαγόμενα. Επίσης ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά αυτά νέα κρούσματα τα 74 δε συνδέονται ούτε με ταξίδι ούτε με κάποιο γνωστό κρούσμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συνολικά από τα μέσα Ιουνίου μέχρι χθες έχουν γίνει 35.000 έλεγχοι ήτοι περίπου 4380 την ημέρα. Με δεδομένο ότι έχει δοθεί σημαντικό βάρος στους πληθυσμούς της Βορείου Ελλάδας όπου εντοπίζονται πολλά κρούσματα, οι έλεγχοι που αντιστοιχούν σε εισερχόμενους στην Ελλάδα πολίτες θα είναι λιγότεροι. Έτσι το ενδεχόμενο να έχει “ξεφύγει” κάποιο κρούσμα είναι ιδιαίτερα πιθανό.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.