ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ώρες την ημέρα: Η ημερομηνία που ξεκινάει η υποχρεωτική μείωση ρεύματος στην Ελλάδα

Πέντε ώρες την ημέρα: Η ημερομηνία που ξεκινάει η υποχρεωτική μείωση ρεύματος στην Ελλάδα

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας αποφασίστηκε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά 5% τις ώρες αιχμής και 10% να μειωθεί το σύνολο της ενέργειας.

Η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει την Ευρώπη και οι υπουργοί Ενέργειας έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την μείωση της κατανάλωσης προκειμένου να βγει ο πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών αποφασίστηκε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά 5% τις ώρες αιχμής και 10% να μειωθεί το σύνολο της ενέργειας. Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπενθυμίζεται πως στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ώρες στις οποίες έχουν καταλήξει είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 για τις πρωινές ώρες και από τις 18:00 έως και τις 22:00 για τις βραδινές ώρες.

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για 5 ώρες την ημέρα, εφόσον καθοριστεί επίσημα αυτό το ωράριο. Τα μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από 1η Δεκεμβρίου 2022.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.