ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμια: Μέχρι και το Νοέμβριο υψηλές πτήσεις στους ελληνικούς αιθέρες

Αεροδρόμια: Μέχρι και το Νοέμβριο υψηλές πτήσεις στους ελληνικούς αιθέρες

Μία ακόμη ένδειξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου παρέχουν τα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) για το χρονικό διάστημα από την τρέχουσα εβδομάδα μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου. Ο αριθμός δηλαδή, των εσωτερικών και διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα, βάσει των προγραμμάτων των αερομεταφορέων και των δεσμευμένων χρονοθυρίδων των αεροδρομίων, θα ξεπεράσει την πτητική δραστηριότητα των συγκρινόμενων έξι εβδομάδων του 2019.  Πρόκειται για ρεκόρ που φανερώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί επιλογή για τους τουρίστες τόσο το Φθινόπωρο όσο και τον πρώτο, ήπιο θερμοκρασιακά, μήνα του χειμώνα.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol για προχθές Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η Ελλάδα, με κριτήριο τον αριθμό των πτήσεων, κατέλαβε την έβδομη θέση, σε σύνολο 41 χωρών που παρακολουθεί το Eurocontrol. Τη συγκεκριμένη μέρα με 5.233 πτήσεις, η Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε στην πρώτη θέση, με την Τουρκία, που βρίσκεται στην έκτη θέση, να καταγράφει 3.125 πτήσεις, αριθμός που διαμορφώνεται σε 1.681 για την Ελλάδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.