ΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα στα νησιά – Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο των ελεύθερων μετακινήσεων

Πάσχα στα νησιά – Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο των ελεύθερων μετακινήσεων

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει ελαφρά επιδείνωση αυτή την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για άμεσο άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως είναι τα σχολεία σε όλη την επικράτεια ή το λιανεμπόριο στις περιοχές που ακόμη είναι κλειστό.

Όλα θα πάνε πίσω για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη, αν όχι για 15 ημέρες, με την ελπίδα οι υγειονομικές συνθήκες να παρουσιάσουν βελτίωση. Σε ότι αφορά το Πάσχα, τα σημερινά δεδομένα δεν αφήνουν ιδιαίτερη αισιοδοξία μιας και αισίως βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι στο “κόκκινο”.

«Είναι πολύ νωρίς», έσπευσε να απαντήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος στο ερώτημα για τις συνθήκες που θα ισχύσουν το φετινό Πάσχα. Τα ίδια ισχυρίζονται και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι. Το αισιόδοξο σενάριο κλειδώνει το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και η εστίαση, για τα τέλη Απριλίου στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για ένα σενάριο, το οποίο, μόνο δεδομένο δε μπορεί να θεωρηθεί.

Ο γρίφος που παραμένει αφορά στη μετακίνηση από νομό σε νομό για τις ημέρες του Πάσχα. Κυβερνητικοί παράγοντες υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι «είναι κατανοητή η κόπωση και ότι όλοι θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας ή σε ένα νησί, αλλά δεν θα πρέπει να σπείρουμε μικρές βόμβες διασποράς λίγες ημέρες πριν από την επίσημη τουριστική πρεμιέρα στις 14 Μαΐου».

Από τις δηλώσεις αυτές, αλλά και από τα δεδομένα που επικρατούν προκύπτει ότι στην παρούσα φάση, απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ελεύθερες μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα. Όπως όλα δείχνουν,  ο στόχος επικεντρώνεται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.