ΤΟΠΙΚΑ

«Η Μύκονος μια γροθιά, η ενότητα στην πράξη»

«Η Μύκονος μια γροθιά, η ενότητα στην πράξη»

«Μολονότι έχουν περάσει έξι μήνες από τις δημοτικές εκλογές, κάποιες και κάποιοι αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν την ξεκάθαρη ετυμηγορία του Μυκονιάτικου λαού.

Έτσι, εκλαμβάνουν την αποκατάσταση της ισονομίας και των αδικιών ως εμπάθεια, τα καθαρά και σταράτα λόγια ως τοξικότητα και την αποκάλυψη της υποκρισίας και της διπλοπροσωπίας ορισμένων ως μίσος.
Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως την εποχή του Δημαρχείου- άβατο, διαδέχθηκε η εποχή του Δημαρχείου με τις πόρτες ανοιχτές για τους πολίτες. Σοκάρονται ,γιατί η πολιτική της ίσης μεταχείρισης των πολιτών που εφαρμόζεται σήμερα, ακυρώνει την πολιτική του διαχωρισμού σε ευνοούμενους και μη αρεστούς που εφάρμοζαν στην εποχή τους .
Εχοντας δυσανεξία στη νομιμότητα ,γεγονός που αποτυπωνόταν σε κάθε απόφαση και έργο τους, εμφανίζονται σήμερα ως υπερασπιστές του δικαίου.
Κόπτονται δήθεν για το περιβάλλον, ενώ στο παρελθόν υπέθαλψαν παράνομες συμπεριφορές και ανέχτηκαν το όργιο της αυθαίρετης δόμησης, της καταπάτησης των κοινόχρηστων χώρων και της ασυδοσίας των εκλεκτών τους.
Η σωστική παρέμβαση που- μετά από ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής- πραγματοποίησε ο Δήμος στην περιοχή των “Μεταλλείων”, προκειμένου όπως είχε υποχρέωση να αποτρέψει πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο που επέτρεψαν να δημιουργηθεί, υπήρξε αφορμή να εκδηλώσουν τα “φιλοπεριβαλλοντικά “τους αισθήματα και την προσήλωση τους στην τήρηση της νομιμότητας.
Εκδήλωση όψιμου ενδιαφέροντος για όσα δεν σεβάστηκαν και δεν προστάτεψαν όταν είχαν την ευθύνη.
Οψιμοι εραστές της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της συναίνεσης, επιστρατεύουν ωστόσο διαδικτυακά trolls και ψεύτικα προφίλ στα social media για να συκοφαντούν και να υπονομεύουν κάθε θετική προσπάθεια και να διασύρουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Με την τακτική τους αυτή εξάπτουν τα πάθη, καλλιεργούν το μίσος και προκαλούν τον διχασμό που με τα λόγια βέβαια ξορκίζουν.
Με διδακτικό ύφος μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για το καλό της Μυκόνου.
Της Μυκόνου που εγκατέλειψαν στην τύχη της και έδωσαν ,όλο το προηγούμενο διάστημα, το δικαίωμα και τις αφορμές να διασύρεται και να δυσφημείται διεθνώς.
Απέναντι σε αυτό το κρεσέντο υποκρισίας και μεγάλοστομίας απαντάμε με το έργο μας.
Με στόχο την αποκατάσταση της φήμης της Μυκόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας, δίνουμε καθημερινά τη μάχη.
Στην καθαριότητα, στη συντήρηση των υποδομών ,στην προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των δημόσιων αγαθών, στον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση του οικιστικού τοπίου, παντού!
Η Μύκονος μέρα με τη μέρα αλλάζει όψη!
Η Μυκονιάτικη κοινωνία ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ, συμμετέχει ενεργά σ αυτή τη προσπάθεια αγνοώντας τους ελάχιστους μεμψίμοιρους και υστερόβουλους υπονομευτές.
Η Μύκονος προχωράει μπροστά με τους Μυκονιάτες και όλους τους κατοίκους, μία γροθιά!
Αυτός είναι ο δρόμος που πορευόμαστε όλοι μαζι, σταθερά και αποφασιστικά για να γίνει η Μύκονος Πρώτη ξανά!»
Μύκονος Πρώτη Ξανά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.