ΕΛΛΑΔΑ

Οι σκέψεις για τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν μέχρι το Πάσχα

Οι σκέψεις για τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν μέχρι το Πάσχα

Ο Μάρτιος αποτελεί μήνα ορόσημο για τις χώρες της Ευρώπης, ως προς την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της πανδημίας. Πολλά κράτη μάλιστα φρόντισαν ήδη να άρουν τους περιορισμούς, ενώ άλλα -μεταξύ αυτών και η χώρα μας- θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει κάθε εβδομάδα τον τελευταίο μήνα για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μέχρι σήμερα, καταργήθηκε η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, επιτράπηκαν οι όρθιοι στους χώρους ψυχαγωγίας και τα νυχτερινά κέντρα και αυξήθηκε η χωρητικότητα στα γήπεδα. Επίσης, επανήλθαν οι σχολικές εκδρομές και οι εκδρομές στα ΚΑΠΗ και διευρύνθηκε η χωρητικότητα σε τουριστικά λεωφορεία και πλοία.

Έως τα τέλη Μαρτίου, μέτρα που ισχύουν σήμερα μόνο για τους εμβολιασμένους και επηρεάζουν την κανονικότητα θα έχουν αρθεί, ενώ κάποια θα παραμείνουν. Έως το Πάσχα στα τέλη Απριλίου, δεν αποκλείεται οι εμβολιασμένοι να έχουν επιστρέψει στην ομαλότητα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καταργηθούν:

  • η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους,
  • η δήλωση των ασυμπτωματικών φορέων της νόσου Covid,
  • η πενθήμερη απομόνωση των θετικών ατόμων και η καραντίνα των επαφών τους,
  • το εκτεταμένο testing σε ειδικούς χώρους, όπως π.χ. στα σχολεία.

Κάποια από τα παραπάνω μέτρα δεν αποκλείεται να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από περισσότερο “κανονικές” διαδικασίες που παραπέμπουν σε ενδημικούς λοιμογόνους ιούς, όπως είναι η γρίπη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.