ΤΟΠΙΚΑ

Μετά τη διασύνδεση έρχονται μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας

Μετά τη διασύνδεση έρχονται μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας

Η διασύνδεση του συνόλου σχεδόν των νησιών με το κεντρικό ηλεκτρικό σύστημα έχει δρομολογηθεί από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήδη έχει ολοκληρωθεί. Έτσι, εντός των επόμενων χρόνων προγραμματίζονται νέες δραστηριότητες που αφορούν την αποθήκευση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με βάση το πλάνο του ΑΔΜΗΕ, προτείνεται η εγκατάσταση μπαταριών ισχύος 7 – 10 μεγαβάτ στη Νάξο, στον υφιστάμενο υποσταθμό του νησιού, με ορίζοντα υλοποίησης το 2022.

Άμεσος στόχος είναι η διασφάλιση εφεδρείας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση βλάβης στη διασύνδεση των Κυκλάδων. Η εφεδρεία αυτή σήμερα καλύπτεται από τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ, οι οποίες όμως είναι ακριβές και επιπλέον σύντομα θα απαγορευθεί η λειτουργία τους για περιβαλλοντικούς λόγους.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτική βάση προκειμένου το «μοντέλο» να επεκταθεί σε άλλα νησιά, όχι μόνο για την εξασφάλιση εφεδρειών αλλά και για την εξυπηρέτηση της κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πάρκων, ή αιολικών πάρκων σε νησιά .

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.