ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη η ανησυχία για το πως κόλλησε τον ιο η 70χρονη Μυκονιάτισα

Μεγάλη η ανησυχία για το πως κόλλησε τον ιο η 70χρονη Μυκονιάτισα
Μόνιμη κάτοικος του νησιού από την περιοχή της Άνω Μερά και δεν έχει ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η γυναίκα είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού από την περιοχή της Άνω Μερά και δεν έχει ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι κόλλησε τον ιό στο νησί, άγνωστο πως και από ποιον τρόπο. Η 70χρονη εμφάνισε συμπτώματα πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ μετά από οδηγίες ιδιώτη γιατρού του νησιού, απομονώθηκε στο σπίτι της περιμένοντας να βελτιωθεί η υγεία της.

Δυστυχώς, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού παρουσίαζε συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, καθώς η κατάσταση της υγείας της θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και το βράδυ της Τετάρτης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19. Προκειμένου να τις παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες νοσηλείας, αποφασίσθηκε να διακομισθεί με πτητικό μέσο σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής.

Οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναλαμβάνουν από την Πέμπτη το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών της, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες και να απομονωθούν, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς της νόσου στην κλειστή κοινωνία του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.