ΤΟΠΙΚΑ

Lockdown: Τα σενάρια για το Πάσχα μετά τα εμβόλια και τα self test

Lockdown: Τα σενάρια για το Πάσχα μετά τα εμβόλια και τα self test

Με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος -ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 2 εκατ.- και τα self test, που μπορούν να λειτουργήσουν σε προληπτικό επίπεδο για τη διασπορά, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της -πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών- για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας. Το βασικό ζητούμενο, στην παρούσα φάση, είναι το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει του Πάσχα.

Το θέμα απασχολεί το συντριπτικό κομμάτι των πολιτών, οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις για το αν και με ποιες προϋποθέσεις και κανόνες, θα μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και στα εξοχικά τους τις ημέρες του Πάσχα.

Τα σενάρια είναι περισσότερα από ένα και βασίζονται στα self test και στην αύξηση των εμβολιασμένων, αλλά και στην αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εκφράσει στην Επιτροπή των Ειδικών την πρόθεσή της να επιτρέψει -πάντα με αυστηρούς κανόνες- τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο αφήνει περιθώρια για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Στο σχέδιο που εξετάζεται, βασικό ρόλο διαδραματίζουν τα self test. Στην παρούσα φάση, το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίδειξη αρνητικού self test στα διόδια, προκειμένου οι πολίτες να ταξιδέψουν σε άλλους νομούς και να συναντηθούν με τους συγγενείς τους. Με άλλα λόγια, μόνο οι αρνητικοί στο τεστ θα μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ οι θετικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο αυτοπεριορισμού.

Αυτοί που έχουν κάνει το self test, αυτοί που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου και έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό και αυτοί που έχουν νοσήσει, έχουν αναρρώσει και έχουν ανοσία και δεν μεταδίδουν τον ιό, είναι πιθανόν να συμπεριληφθούν στη λίστα όσων θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από νομό σε νομό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.