ΤΟΠΙΚΑ

Lockdown: Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα στο χωριό με self test, οι επιστήμονες περιμένουν

Lockdown: Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα στο χωριό με self test, οι επιστήμονες περιμένουν
Το επικρατέστερο σενάριο και οι δυσκολίες των ελέγχων στα διόδια – Πώς και ποιοι πολίτες θα μπορούν να φύγουν από τις πόλεις

Πάσχα στο χωριό. Την επιθυμία πολλών Ελλήνων να περάσουν τις ημέρες των εορτών μακριά από την πόλη θέλει να ικανοποιήσει διακαώς το κυβερνητικό επιτελείο. Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στα νοσοκομεία ωστόσο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για προβλέψεις με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται λίγο πριν ή στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Άλλωστε οι επιστήμονες αυτές τις ημέρες και τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν θα παρεμβαίνουν «διορθωτικά» στο μείγμα του lockdown που ισχύει καθώς είναι ύψιστης σημασίας, όπως σημειώνουν, να δοθεί χρόνος για να φανεί το αποτύπωμα των κινήσεων που έχουν γίνει προς το παρόν. Κομμωτήρια, λιανεμπόριο, σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν αλλά ακόμη παρά την εικόνα της θετικής ανταπόκρισης των πολιτών, είναι σαφές πως δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την αποτύπωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι με δεδομένο πως όπως έγινε γνωστό από χθες ότι τα self tests γίνονται υποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, Δημόσιοεκτός από τις μικρές κινήσεις προς την κανονικότητα (όπως για παράδειγμα η επερχόμενη κατάργηση του click inside και η επεναλειτουργία των εμπορικών κέντρων) το βλέμμα πλέον στρέφεται προς το Πάσχα.

Και εκεί σημαντικό ρόλο παίζουν τα self tests τα οποία, εάν και εφόσον επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, θα αποτελέσουν το… «διαβατήριο» εξόδου από τις πόλεις. Στο σημείο αυτό λοιπόν, η κυβέρνηση καταρτίζει την πρόταση που θα καταθέσει, εν καιρώ, στους επιστήμονες για το πώς οι πολίτες θα μπορούν να «εκδράμουν» για το Πάσχα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.