ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά που έχουν έως 10 χιλιάδες κατοίκους

Ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά που έχουν έως 10 χιλιάδες κατοίκους

Στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους προχωρά πλέον ο οριζόντιος εμβολιασμός, ώστε να γίνουν covid-free προορισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκινούν οριζόντιοι εμβολιασμοί στα νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, μια κίνηση που αφενός θα επιταχύνει την εμβολιαστική διαδικασία και θα φέρει πιο κοντά το στοίχημα της ανοσίας, αφετέρου θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού ξεκινά επισήμως στις 14 Μαΐου.

Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.Πλέον η συγκεκριμένη δράση επεκτείνεται και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων, που θα λάβει η χώρα μας  τον Mάιο και τον Ιούνιο, από την Johnson & Johnson και την Pfizer. Από την Phizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.500.000.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.