ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα ελέγχων στη Μύκονο από την επιθεώρηση εργασίας

Κύμα ελέγχων στη Μύκονο από την επιθεώρηση εργασίας

Οι Κυκλάδες περιλαμβάνονται στα τουριστικά νησιά που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιθεώρησης Εργασίας λόγω της αλματώδους αύξησης της εποχιακής απασχόλησης που σημειώνεται τους θερινούς μήνες.

Για το λόγο αυτό και σε λίγες ημέρες αναμένεται η αφιξη κλιμακίου επιθεωρητών εργασίας και θα ξεκινήσουν   στοχευμένοι εντατικοί έλεγχοι σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ανεξάρτητα από τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούν οι κατά τόπο αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Θα επικεντρωθούν δε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ακόλουθες περιοχές:
1. Παράκτιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής

2. Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Ίος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος).

3. Κρήτη (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου).

4. Νησιά Ιονίου (Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα).

5. Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, θέματα αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών εργασίας καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.