ΤΟΠΙΚΑ

“Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το Μεταφορικό Ισοδύναμο”

“Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το Μεταφορικό Ισοδύναμο”

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων για την επικείμενη μείωση του προϋπολογισμού για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ψήφισμα για με Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.).

Το Μεταφορικό ισοδύναμο (Μ.Ι.) αποτελεί μια απαίτηση δεκαετιών του νησιωτικών κοινωνιών, καθώς για πρώτη φορά εξομοιώνεται το κόστος μεταφοράς του νησιώτη με αυτό του κατοίκου της ηπειρωτικής Χώρας.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί λαϊκή κατάκτηση και το μοναδικό μέτρο αναγνώρισης της νησιωτικότητας, που είναι άλλωστε και Συνταγματική Επιταγή.

Η κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στην Βουλή, φαίνεται να υποβαθμίζει το ΜΙ, αφού μειώνει τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια για τις προθέσεις της, σχετικά με την διατήρηση αλλά και την επέκτασή του μέτρου, όπως προβλεπόταν.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή να στηρίξει με σαφήνεια το Μεταφορικό Ισοδύναμο (ΜΙ), αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη της νησιωτικότητας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.