ΤΟΠΙΚΑ

Φλώριος Ασημομύτης: «Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα..»

Φλώριος Ασημομύτης: «Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα..»
Τοποθέτηση-παρέμβαση και μήνυμα στους πολίτες της Μυκόνου απο τον Φλώριο Ασημομύτη

Με μια ανοικτή επιστολή προς στους συμπολίτες του Μυκονιάτες  ο επιχειρηματίας Φλώριος Ασημομύτης ξεκαθαρίζει  ψίθυρους και διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στο νησί.

Διαβάστε χαρακτηριστικά:
«Μύκονος, Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022

Αγαπητοί κύριοι ,
που αγωνιείτε, εσείς που ρωτάτε, που αδαώς σχολιάζετε, που ψευδώς διαδίδετε, που διακαώς αναρωτιέστε, που μνησίκακα ενδιαφέρεστε, και που εν τέλει επαναλαμβανόμενα πέφτετε στη μαύρη τρύπα της άγνοιάς σας και της υστεροβουλίας σας στην ανάγκη να διασύρετε και να παρασύρετε,
με το παρόν θέλησα να σας δώσω κάποιες απαντήσεις, ώστε να αποφευχθούν τα λοιπά φαινόμενα του καφενείου και του κουτσομπολίστικου περιεχομένου .

Από τη στιγμή που εδώ και κάμποσους μήνες, έχετε πολλοί από εσάς εκφράσει την απορία σας σε εμένα προσωπικά αλλά και σε οικείους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες, σχετικά με :
*Το αν τα έχω βρει με τον νυν Δήμαρχο Μυκόνου κύριο Κουκά Κωνσταντίνο
*Αν μιλάμε, συζητάμε και βρισκόμαστε πλέον με τον προαναφερόμενο
*Αν πρόκειται να είμαι υποψήφιος για τη Δημαρχεία της Μυκόνου
Έχω να πω πως ουδέποτε είχα προσωπικές αντιπαραθέσεις με κανέναν εκ του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε όλες μου τις αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, ο λόγος μου στηριζόταν σε δικές τους πράξεις και σε αδικίες/ανομίες/εγκληματικές παραβλέψεις που τα ίδια τα πρόσωπα είχαν τελέσει οδηγώντας σε προβληματικές καταστάσεις έναν ολόκληρο τόπο, καταπατώντας το δίκαιο, το σωστό, το νόμιμο και το ηθικό απέναντι στον εαυτό τους, στους πολίτες αλλά και στο ίδιο το νησί.
Αποκορύφωμα της αλήθειας όλων των αναφορών μου, ήταν το καλοκαίρι του 2021 όπου με έναν ελάχιστο αριθμό επισκεπτών, είχαμε κατάρρευση του αποχετευτικού συστήματος σε πολλές περιοχές με τα λύματα να κατακλύζουν τις υπέροχες θάλασσές μας, με το νερό να έρχεται μαύρο στις βρύσες των νοικοκυριών, των καταστημάτων και των επιχειρήσεων μας, με τους δρόμους των χιλιάδων ευρώ να ταλαιπωρούν ασύστολα την καθημερινότητά όλων μας.
Από τη στιγμή που ο δικός μου ρόλος και σκοπός δεν έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση ούτε μία σπιθαμή, είμαι εδώ και πάντα κοντά σε οποιαδήποτε μορφή συζήτησης για οποιοδήποτε θέμα του νησιού ή και προσωπικού περιεχομένου όλων όσων έχουν τη διάθεση να ακούσουν, να σκεφτούν και με επιχειρήματα να συνομιλήσουν.

Όσο λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος έχει τη διάθεση να μιλήσει για τα προβλήματα του τόπου και μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα χωρίς να κρύβεται πίσω από διάφορες καταστάσεις και αξιώματα, τόσο εγώ θα είμαι εκεί για να δίνω λύσεις όσο, όποτε και όταν μπορώ.
Εξ αρχής η θέση μου ήταν στο να αναδεικνύω τα πάμπολλα προβλήματα του νησιού μας χωρίς να στέκομαι εκεί.
Πάντοτε ο σκοπός των αναφορών μου ήταν γιατί μπορούσα να δίνω λύσεις ακόμα και μέσα από προσωπικό αγώνα και προσπάθεια.
Δίχως να υπάρχει ένας στοιχειώδης σεβασμός στην προσπάθεια μου, χωρίς να έχει ακουστεί ένα ευχαριστώ για την προσφορά μου, τουναντίον μόνο λάσπη στο πρόσωπό μου, εκφοβισμοί και τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητη άρνηση της προσφοράς μου..(!)
Ο φόβος των Δημοτικών Υπαλλήλων, των Συμβούλων και όλων των υψηλά ιστάμενων του να χάσουν την καρέκλα τους, ήταν πάντα μεγαλύτερος της ανάγκης τους για προσφορά.
Βέβαια ο φόβος αυτός, που πάντα μετατρεπόταν σε αδράνεια έργου και επίθεση στο πρόσωπό μου, πήγαζε από τη δική τους ανεπάρκεια και όχι από τη δική μου στάση και δράση.
Ύστατη πράξη κατάντιας? Το να πλησιάζουν οι πολέμιοί μου τους συνεργάτες και φίλους μου ώστε να τους στρέψουν εναντίον μου και να αποδυναμώσουν δήθεν την ένταση της φωνής μου. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως σημάδι των δυνατών ανθρώπων είναι η ανεξάρτητη σκέψη και δράση, αυτή που δε στηρίζεται σε εξαρτώμενα συμφέροντα και δεν εμπιστεύεται κανέναν στο διάβα του.

Απλά και λαίκά;
«Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα..»

Φλώριος Ασημομύτης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.