ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπουκάλια και μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπουκάλια και μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν

Επίθεση με μπουκάλια και μπογιές κατά της πρεσβείας του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, εξαπέλυσαν νωρίς το πρωί μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

 

Συγκεκριμένα, περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μηχανές έφτασαν έξω από την πρεσβεία στις 6:00 το πρωί, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές κατά του κτηρίου, προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο του αστυνομικού φρουρού και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθηκαμε με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί» αναφέρει η αναρχική ομάδα σε ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου.

Στην ίδια ανάρτησή τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε ως αντίδραση στον «αργό απαγχονισμό τριών Κούρδων επαναστατών» από «το ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς» που «συνεχίζει μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιραν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο, το οποίο αποτυπώνει καρέ – καρέ τη στιγμή της επίθεσης. Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που φορούν κράνη, να προσεγγίζουν το κτήριο και να ζητούν από τον φρουρό να βγει από το φυλάκιο. Εκείνος διακρίνεται να εξέρχεται από το φυλάκιο με το όπλο του χωρίς να αντιδρά και στη συνέχεια τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σπάνε τα τζάμια του φυλακίου και εκσφενδονίζουν μπουκάλια προς το κτήριο της πρεσβείας.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές μέχρι αυτή την ώρα.

naftemporiki.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.