ΤΟΠΙΚΑ

«Αυτό που κάνετε κύριε Βερώνη είναι σόου και δεν σας τιμά»

«Αυτό που κάνετε κύριε Βερώνη είναι σόου και δεν σας τιμά»
Εντελώς ξαφνικά άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυκόνου με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η παράταξη Βερώνη

«Κύριε Βερώνη αυτό που κάνετε είναι σόου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις…»ήταν τα λόγια της Ντίνας Σαμψούνη για να ολοκληρώσει λίγη ώρα αργότερα η Άννα Καμμή απευθυνόμενη στον πρώην δήμαρχο της Μυκόνου ότι παράλληλα δεν σας τιμά αυτό το σόου και όλα έγιναν μπουρλότο στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με αποτέλεσμα η παράταξη του Χρήστου Βερώνη να αποχωρήσει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε κλίμα έντασης καθώς οι διαξιφισμοί ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης Μύκονος Πρώτη Ξανά, στην Ντίνα Σαμψούνη πρώτα και στην συνέχεια με την Άννα Καμή ήταν έντονοι με αποτέλεσμα την επεισοδιακή αποχώρηση Βερώνη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Βερώνης αναφέρθηκε στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και στην ενημέρωση που όφειλαν να έχουν κάνει οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι,λέγοντας ότι το θέμα που είχε τεθεί προς ψήφιση, αυτό της ανακύκλωσης ,ήταν το αποτέλεσμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που δεν προχωρούν όπως πρέπει.

Ο Χρήστος Βερώνης αφού τόνισε ότι επισκέφθηκε τα ΧΥΤΑ για να δει την κατάσταση που επικρατεί εκεί ζήτησε να μιλήσει για το θέμα .

Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρουσουνέλος τον ενημέρωσε ότι το θέμα της συζήτησης ήταν άλλο και ότι θα μπορούσε να φέρει σε επόμενο συμβούλιο ανάλογο προς συζήτηση.

Η Ντίνα Σαμψούνη παρενέβει και είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως κύριε Βερώνη αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και μπορείτε να το φέρετε να το συζητήσουμε…»

Ο Χρήστος Βερώνης άστραψε και βρόντηξε σαν να ήταν έτοιμος από καιρό, αντέδρασε άμεσα και απείλησε με αποχώρηση.

Σηκώθηκε από την καρέκλα του και αυτομάτως σηκώθηκαν και οι συνεργάτες του να φύγουν.

Μέσα  σε κλίμα έντασης με βολές εκατέρωθεν ο Βερώνης  ανέφερε ότι γίνεται της κακομοίρας στον ΧΥΤΑ και ότι δεν τον αφήνουν να μιλήσει για το θέμα ενώ ανέφερε ότι επισκέφτηκε και τα μεταλλεία και λίγο έλειψε να βρει τον μπελά του με την κατάσταση που υπάρχει εκεί.

Οι φωνές και η ένταση ακούστηκαν μέχρι έξω από το  Δημαρχείο με τον Βερώνη να μαζεύει τα χαρτιά του  για να φύγει.

Η αντίδραση  στην αίθουσα ήταν έντονη τόσο με τον πρόεδρο Ρουσουνέλο να προσπαθεί να εξηγήσει στον κ.Βερώνη οτι δεν είναι σωστός ο τρόπος  που διάλεξε να φύγει  από την αίθουσα και μοιάζει η αντίδραση του σαν να δίνει παράσταση.

Στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος επιτέθηκε στις κύριες Σαμψούνη και Καμμή και τις κατηγόρησε ότι δεν έχουν κάνει καμία ενημέρωση για το θέμα.

Η Σαμψούνη αντέδρασε με έντονο ύφος  υπενθυμίζοντας στον Βερώνη ότι υποδείξεις μπορεί να κάνει στην παράταξη του μόνο  και σε κανέναν άλλο και ότι πρέπει  να σεβαστεί τους κανονισμούς του δημοτικού συμβουλίου.

Η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει.

Σε εκείνο το σημείο ο Χρήστος Βερώνης τόνισε: «Τα βιντεάκια που βρίζατε( Σαμψούνη και Καμμή) τον δήμαρχο να τα βάλετε και να τα ακούσετε και είστε υπεύθυνες και οι δυο για την κατάσταση που επικρατεί και δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε»

Η Άννα Καμμή δεν έχασε χρόνο και απάντησε: « Αυτά που κάνετε είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και σόου κύριε Βερώνη έσεις θάβετε το θέμα με τον τρόπο που κινείστε, δεν σας τιμά αυτή η στάση».

Αίσθηση προκάλεσε μετά την αποχώρηση Βερώνη η ψύχραιμη αντίδραση του Νίκου Γκέλου που αποστασιοποιήθηκε σε πρώτο χρόνο από το γεγονός και τόνισε ότι ουδέποτε ο ίδιος  έχει αναφερθεί σε κανέναν υποτιμητικά  και ούτε προσπάθησε να κάνει σόου όπως κατηγόρησε άμεσα τον πρώην δήμαρχο Βερώνη  η Άννα Καμμή. Το δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την ψήφιση των θεμάτων και ήταν το πρώτο που έγινε σε κλίμα έντασης την φετινή χρονιά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.