ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιγμα σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Άνοιγμα σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Οριστικοποιείται σήμερα η ημερομηνία έναρξης του ανοίγματος των σχολείων, ενώ όπως όλα δείχνουν το πρώτο κουδούνι για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Αυτή είναι η ημερομηνία που προτείνει η πλειοψηφία της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνουν επαναλήψεις και σε κάθε περίπτωση οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που κλείσουν εκ νέου τα σχολεία.

Ωστόσο, η άποψη που φαίνεται να επικρατεί στους επιστήμονες είναι να υπάρξει το απαραίτητο χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων από την επιστροφή των οικογενειών από τις διακοπές, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι αυτό το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητο για να εξαχθούν συμπεράσματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 16:00. Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.