ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωσε αυξήσεις στις συντάξεις ο Γ. Βρούτσης – Έρχεται νέο ασφαλιστικό

Ανακοίνωσε αυξήσεις στις συντάξεις ο Γ. Βρούτσης – Έρχεται νέο ασφαλιστικό

Την αύξηση των επικουρικών συντάξεων με βάση την απόφαση του ΣτΕ αλλά και την αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών από την 1η Ιανουαρίου του 2020 λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Οπως είπε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ «σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, όσες έχουν μειωθεί πάνω από τα 1.300 ευρώ θα αυξηθούν. Εχω δώσει εντολή στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να προχωρήσει γρήγορα στη μελέτη για να δούμε πόσο ακριβώς θα αυξηθούν». Σημείωσε δε ότι «οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου και έπειτα, εφόσον ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δεν χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με τις κύριες συντάξεις ανέφερε ότι «το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις. Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν είναι κάποιος στον πληθυσμό των συνταξιούχων που λόγω ανταποδοτικότητας ο νόμος Κατρούγκαλος περιόρισε τη σύνταξή του θα υπάρξει αύξηση αλλά θα δοθεί και αυτή αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου και μετά εφόσον όμως ψηφιστεί ο ασφαλιστικός νόμος».

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «τo εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό».

real.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.