ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοπόρα ενέργεια του Δήμου Μυκόνου για την εξυπηρέτηση πολιτών στο θέμα του ΤΑΠ

Πρωτοπόρα ενέργεια του Δήμου Μυκόνου για την εξυπηρέτηση πολιτών στο θέμα του ΤΑΠ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Κουκά και την αρωγή της Αντιδημάρχου Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων κ. Σαμψούνη την 25η Οκτωβρίου 2019 προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και εγκρίθηκε ομοφώνως, πρόταση για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η λήψη της βεβαίωσης του άρ. 24 παρ. 18 Ν.2130/1993 περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας απευθείας από το Συμβολαιογράφο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και κατόπιν χρόνιας ταλαιπωρίας των πολιτών της Μυκόνου αναφορικά με την έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ ανοίγει ο δρόμος για την απλούστευση των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο Μυκόνου και το τέλος κάθε καθυστέρησης.

Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Μυκόνου συνεχίζει να πρωτοπορεί με έμφαση την εξυπηρέτηση του πολίτη και μετά το Δήμο Αθηναίων αποτελεί το δεύτερο Δήμο της χώρας που εγκρίνει ομόφωνα τη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο των Συμβολαιογράφων παρεμβαίνοντας στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στο διαρκή στόχο της για τη διευκόλυνση του πολίτη, καθώς με την ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ απευθείας από τον συμβολαιογράφο, ο πολίτης θα απαλλαγεί από χρονοβόρες διαδικασίες.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.