ΤΟΠΙΚΑ

All For Blue: Καθαρισμός της παραλίας του Αυλέμονα στη Μύκονο

All For Blue: Καθαρισμός της παραλίας του Αυλέμονα στη Μύκονο
Ο καθαρισμός στην παραλία του Αυλέμονα ολοκληρώθηκε με τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών.

Στελέχη του οργανισμού All For Blue, εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Μυκόνου και στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ασχολήθηκαν πριν από μερικές μέρες με τον καθαρισμό της παραλίας του Αυλέμονα στη Μύκονο και έμεινα έκπληκτοι από την ποσότητα και το είδος των απορριμάτων που βρέθηκαν στον βυθό. Ήταν μια δράση απαραίτητη για να καθαριστεί μια παραλία που είχε μεταβληθεί σε χώρο απορριμάτων.

Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα πλαστικά σε καμία άλλη δράση μας! Ο καθαρισμός στην παραλία του Αυλέμονα ολοκληρώθηκε σήμερα με τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών.
Συνολικά μαζεύτηκαν 5 μεγάλα σακιά και 8 τσουβάλια γεμάτα με πλαστικά, κυρίως μπιτόνια, μπουκάλια, ποτήρια, βατραχοπέδιλα, παπούτσια, λάστιχα, παιδικά παιχνίδια και δυστυχώς πάρα πολλές μάσκες οι οποίες έχουν αναρριχηθεί στο TOP10 των παράκτιων απορριμμάτων.
Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Destino Pacha, μέλη του οποίου έλαβαν μέρος στον καθαρισμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καπετάνιους που φρόντισαν για την ασφαλή μας μετακίνηση στη βορινή παραλία, στους ανθρώπους της καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου που έλαβαν μέρος στη δράση μας και φρόντισαν για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και στο Λιμεναρχείο που πάντα είναι δίπλα μας σε όλες τις αποστολές.

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) την οποία ίδρυσε η Κατερίνα Τοπούζογλου,  με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Αν και συστήθηκε νομικά το 2017, τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

Με τη σύστασή της το 2017, η All For Blue παρέχει εκπαιδευτικό και βιωματικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους, καλλιεργώντας μία οικολογική συνείδηση και συμβάλλοντας στο “χτίσιμο” μίας νέας γενιάς με περιβαλλοντική συνείδηση και συμπεριφορά.

Η προσέγγιση που υιοθετούμε στην All For Blue συνάδει με τους βασικούς στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που απαιτεί εκπαίδευση τόσο γύρω από το περιβάλλον, όσο και εκπαίδευση από και μέσα στο περιβάλλον.

Τόσο μέσα από θεωρητική προσέγγιση αλλά και από βιωματικές δράσεις επιδιώκουμε την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση στάσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων ή ομάδων στη κατεύθυνση επίλυσης των ποικίλων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.