ΚΟΣΜΟΣ

Τεχνολογικό και οικονομικό θρίλερ με το κρασάρισμα των Facebook, Instagram και WhatsΑpp

Τεχνολογικό και οικονομικό θρίλερ με το κρασάρισμα των Facebook, Instagram και WhatsΑpp

«Νεκρά» από τις 18:30 ώρα Ελλάδας τα τρία μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ – Πάνω από 7 δισ. δολάρια οι απώλειες για τον Ζούκερμπεργκ και πάνω από 50 δισ. για την εταιρεία – Τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τα αίτια της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης
Τουλάχιστον έξι ώρες έμειναν εκτός λειτουργίας τα τρία μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ. Facebook, Instagram και Whatsapp βγήκαν εκτός λειτουργίας περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδας και επανήλθαν λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Το θρίλερ, ωστόσο, με προεκτάσεις σε πολλαπλά επίπεδα με το κρασάρισμα των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Facebook, Instagram και Whatsapp, εξελίφθηκε σε οικονομικό κραχ για την εταιρεία του Ζούκερμπεργκ, η οποία είχε πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Οι μετοχές του Ζούκερμπεργκ παρουσίασαν κατακόρυφη πρώτη, με τις απώλειες για τον μεγιστάνα των social media να υπολογίζονται σε ένα ποσό άνω των 7 δισ. δολαρίων, ενώ για την εταιρεία, οι απώλειες υπολογίζονται – μέχρι τώρα- στα 50 δισ. δολάρια.

Όσοι επιχειρούσαν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή στο Facebook έβλεπαν το μήνυμα «Site down», ενω στις κινητές συσκευές αδυνατούσαν να δουν ενημερώσεις και νέα μηνύματα, τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram, αλλά και στο Whatsapp. Το κοινό όλων αυτών των πλατφορμών είναι πως, απλά, ανήκουν στην ίδια «οικογένεια», αυτή του Facebook.

Πηγή protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.