ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η κατάρρευση των crypto «πλημμύρισε» την αγορά με Rolex και Patek

Γιατί η κατάρρευση των crypto «πλημμύρισε» την αγορά με Rolex και Patek

«Η πρόσφατη βουτιά στην αξία των κρυπτονομισμάτων έχει απευθείας αντίκτυπο στην τιμολόγηση των πολυτελών ρολογιών, όπως Rolex και Patek Philippe» επιβεβαιώνει το Chrono24.

Πώς γίνεται να συνδέεται η αγορά των crypto με την αγορά των μεταχειρισμένων (second hand) ρολογιών; Και μάλιστα, με έναν αρνητικό τρόπο, καθώς η πτώση της πρώτης οδηγεί σε πτώση και τη δεύτερη.

«Η πρόσφατη βουτιά στην αξία των κρυπτονομισμάτων έχει απευθείας αντίκτυπο στην τιμολόγηση των πολυτελών ρολογιών, όπως Rolex και Patek Philippe» επιβεβαιώνει το Chrono24, η μεγαλύτερη πλατφόρμα second hand ρολογιών, σε email προς το πρακτορείο Bloomberg.

Αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στην αύξηση της προσφοράς για πολυτελή μεταχειρισμένα ρολόγια, για παράδειγμα Rolex Daytona ή Patek Nautilus, η οποία με τη σειρά της αποδίδεται στο μεγάλο sell off της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τα τελευταία χρόνια (και ιδίως το 2021) η αυξανόμενη αξία του Bitcoin, του Ether κ.α., είχε δημιουργήσει μια «νέα τάξη αγοραστών», η οποία προσπαθούσε να αποκτήσει… τα πάντα. Έτσι, είχε διαμορφωθεί μια κατάσταση, στην οποία οι τιμές συγκεκριμένων μοντέλων ρολογιών (σπάνια, συλλεκτικά ή εμβληματικά) παρουσίαζαν μια άνευ προηγουμένη αύξηση στις τιμές. Ιδίως στη δευτερογενή αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.