ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Μάρτιο ξανά οι σχολικές εκδρομές

Από τον Μάρτιο ξανά οι σχολικές εκδρομές
Κανονικά θα διεξαχθούν το 2022 οι σχολικές εκδρομές όπως εξήγησε χθες η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Όπως είπε «οι σχολικές εκδρομές θα πραγματοποιούνται κανονικά» παραπέμποντας σε ειδικότερες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Παιδείας. Η Ζέττα Μακρή σημείωσε, ακόμα, ότι «για όσα παιδιά θα λάβουν μέρος στις σχολικές εκδρομές θα υπάρχει επιμελής έλεγχος πάντα με διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων».

Πρόκειται για τις 3ημερες, 5ημερες ή και 7ημερεςδιακοπές οι οποίοιες είχαν απαγορευθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημιάς του covid 19. Αφορούν σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) οι οποίες κάθε χρόνο προγραμμάτιζαν ταξίδια για ολιγοήμερες διακοπές.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία κάθε χρόνο αποτελούσαν δημοφηλή προορισμό σχολικών εκδρομών απ’ όλη την Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν ο μαθητικός τουρισμός επιστρέφει στα νησιά του νομού από το 2022, αρχής γενομέμνης από τον προσεχή Μάρτιο, επιμηκύνοντας την επόμενη τουριστική περίοδο και δίνοντας σημαντική τόνωση στα τοπικά έσοδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.