ΤΟΠΙΚΑ

Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα – Έως τα μεσάνυχτα η διασκέδαση

Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα – Έως τα μεσάνυχτα η διασκέδαση

Υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική στους εργαζομένους στην εστίαση – Θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι – Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο όταν διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι περιορισμοί αυτοί – Με χωρητικότητα 10% οι αγώνες στα γήπεδα, ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, δεν θα υπάρξουν ενδιάμεσα μέτρα -πριν την Πρωτοχρονιά, δηλαδή- αλλά αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 13 του μηνός.

Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός, εξηγώντας ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.
Τα μέτρα έχουν ως εξής:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.

– Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι. Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν να κλείνουν τα καταστήματα διασκέδασης τα μεσάνυχτα. Προτείνεται επίσης τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

Άμεσα εισηγούνται οι ειδικοί την χρήση μάσκας υψηλής προστασίας από τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τα καταστήματα, τα μέτρα που εφαρμόζονται κρίνονται ως επαρκή και ως εκ τούτου, δεν αναμένονται αλλαγές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.