ΤΟΠΙΚΑ

Ένα μεγάλο σχέδιο για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μυκόνου

Ένα μεγάλο σχέδιο για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μυκόνου
Στην ανακαίνιση όλων των παραδοσιακών Μύλων του νησιού προχωράει η Florios Foundation με συνεργάτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Florios GROUP μέσα από το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation και με τη στήριξη συνεργατών και φίλων, προχωράει στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου και με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Δήμο Μυκόνου ως προς την ανακαίνιση όλων των παραδοσιακών Μύλων του νησιού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φλώριος Ασημομύτης

«Το στοίχημά μας είναι μέσα στη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, να έχουμε ολοκληρώσει την πλήρη ανακαίνιση, αναστύλωση και συντήρηση των Μύλων συμπεριλαμβανομένων εκτός αυτών της περιοχής των «Μύλων» και του «Μύλου του Μπόνη», όλων των υπολοίπων, που αποτελούν το πλέον αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της Μυκόνου.


Πιστεύουμε ότι εκτός από την τουριστική ανάπτυξη του τόπου η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οφείλουμε να εστιάσουμε και στην πολιτιστική και πολιτισμική μας ανάταση, διαφυλάττοντας την κληρονομιά μας και αναδεικνύοντάς τη μέσα από έργα που αποφέρουν ηθικά κέρδη και θα αποτελέσουν την έμπνευση για την ανάδειξη της «άλλης» πλευράς της Μυκόνου.


Αφήνουμε λοιπόν στο περιθώριο όποιες πολιτικές αλλά και προσωπικές αντιπαραθέσεις και με την συνεργασία της ηγεσίας του τόπου μας, δείχνουμε το δρόμο στους συμπολίτες αλλά και στα παιδιά μας, για μία Μύκονο συλλογικής εργασίας και προόδου.
Όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τη Μύκονο σε όλα τα επίπεδα και να κάνουμε τις φωτογραφίες των τουριστών να έχουν ομορφιά και ποιότητα, με τους Μύλους να είναι το πραγματικό στολίδι μας .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.