ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: τι θα ισχύσει με τα τεστ

Ανατροπή για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: τι θα ισχύσει με τα τεστ

Η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Με αυτή τη φράση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ανατροπή με τα νέα μέτρα ενόψει των γιορτών.

Τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα γίνει τελικά με rapid test επί πληρωμή και από τους εμβολιασμένους πολίτες αλλά με ισχυρή σύσταση από την Πολιτεία όσοι βγούν να διασκεδάσουν, να το κάνουν με selt test. «Όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, πρέπει να κάνουμε self test», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δέχτηκε εισηγήσεις για rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης που θα το πλήρωναν από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι, αλλά «τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Κάλεσε δε τους πολίτες να μη μείνουν στα δυο τεστ που θα δώσει η Πολιτεία, αλλά όποτε το κρίνουν, για να προστατεύσουν αυτούς που αγαπούν, να κάνουν να κάνουν επιπρόσθετα self test.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε σχέδιο δυο φάσεων, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.