ΤΟΠΙΚΑ

Όχι” στο κλείσιμο των σχολείων – Ποια μέτρα θα φέρει μαζί της η μετάλλαξη Όμικρον

Όχι” στο κλείσιμο των σχολείων – Ποια μέτρα θα φέρει μαζί της η μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια δωρεάν self test για όλους τις ημέρες των γιορτών, κάτι που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δε χρειάζεται να περάσουν τη διαδικασία των rapid test.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων μετά την πρωτοχρονιά, ενόψει και της μετάλλαξης Όμικρον η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας και σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξάπλωσή της είναι ζήτημα χρόνου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, παρότι έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις από ορισμένους ειδικούς της επιστημονικής κοινότητας. Άρα, τα σχολεία θα κλείσουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους μετά τη διακοπή, στις 10 Ιανουαρίου.

Δύο μέρα για τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο είναι η επέκταση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως και η ρύθμιση των ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.

Επίσης, στην παρούσα φάση δε φαίνεται να εξετάζεται η επιπλέον αυστηροποίηση των μέτρων στις εσωτερικές μετακινήσεις με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

Πάντως, όλα τα παραπάνω αποτελούν προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς κανείς δε μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.

“Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί”, είπε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.