ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των ΔΕΚΟ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των ΔΕΚΟ
Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, εργαζόμενους στην εστίαση - Από αύριο σε ισχύ το μέτρο

Την εβδομαδαιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά. Ξεκινώντας είπε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.  Ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα που έχει δηγμιουργήσει τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες. Για παράδειγμα, είπε, τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στους επισκέπτες από την Ισπανία. Τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες.
Η κατάσταση των εγχώριων κρουσμάτων παραμένει καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ ο δείκτης διασποράς Rt παραμένει στο 0,4. Η αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Παραμένουν απλά αυτά που πρέπει να κάνουμε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.