ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Με επαναλαμβανόμενα lockdown θα βγάλουμε το χειμώνα

Βασιλακόπουλος: Με επαναλαμβανόμενα lockdown θα βγάλουμε το χειμώνα

Την πεποίθηση ότι θα βγάλουμε ολόκληρο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως η συμπεριφορά των πολιτών το Δεκέμβριο θα κρίνει πότε θα ξαναεπιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Το lockdown είναι ένα ύστατο μέτρο που για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του και να συμμετέχουμε στην εφαρμογή του. Το να πει μια κυβέρνηση ότι πάω με το μάξιμουμ των μέτρων καταστρέφοντας την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς θα μας λύσει το πρόβλημα για τον επόμενο μήνα. Η συμπεριφορά μας το Δεκέμβριο θα είναι αυτή που θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σημείωσε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το lockdown ήταν μεν επιβεβλημένο, γιατί και το σύστημα υγείας έχει πιεστεί και πρέπει να αναχαιτιστεί η πανδημία, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.