ΕΛΛΑΔΑ

Τσουνάμι με έξι εκατομμύρια κατασχετήρια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τσουνάμι με έξι εκατομμύρια κατασχετήρια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε συστημική τράπεζα έχει κληθεί από το 2015 να διεκπεραιώσει περίπου 1.500.000 κατασχετήρια (ηλεκτρονικά και χειρόγραφα) για λογαριασμό του δημοσίου – Στέλνουν τα ειδοποιητήρια ακόμα και χωρίς φάκελο

Τόση είναι η «πρεμούρα» που δείχνουν τα δκαστικά Τμήματα των ΔΟΥ για να στείλουν προειδοποιητικές επιστολές στους οφειλέτες (που είναι το πρώτο και αναγκαίο από τον νόμο βήμα πριν την κατάσχεση) που έφτασαν να τα αποστέλλουν ακόμα και …χωρίς φάκελο!
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, η ΔΟΥ έδιωξε την 1η Οκτωβρίου τα ειδοποιητήρια προ κατάσχεσης και στις 2 Οκτωβρίου τα ΕΛΤΑ έβαλαν σφραγίδα ταχυδρομείου πάνω στο ίδιο το έγγραφο, πριν το παραδώσουν στην είσοδο της πολυκατοικίας του οφειλέτη.

taxist

Αυτό συνέβη …. σε υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών που έχει κάνει ρύθμιση και πληρώνει σε δόσεις με κρατήσεις από τον μισθό του τα εκκαθαριστικά φόρων περασμένων ετών. Είτε επειδή τελείωσαν οι φάκελοι, είτε από κεκτημένη ταχύτητα, η αρμόδια ΔΟΥ έφτασε να στείλει την επιστολή χωρίς καν φάκελο, ταχυδρομώντας «χύμα» τα κατασχετήρια. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρατηγείται το φορολογικό απόρρητο, καθώς όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μπορούν να γνωρίζουν πως ο φορολογούμενος βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάσχεση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.