ΤΟΠΙΚΑ

«Το να γίνει πάρτι στη Μύκονο είναι πιο ελαφρύ από το να γίνει στο πανεπιστήμιο»

«Το να γίνει πάρτι στη Μύκονο είναι πιο ελαφρύ από το να γίνει στο πανεπιστήμιο»
Η πανδημία βρίσκεται εδώ και θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί» τόνισε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας, την άρση των μέτρων αλλά και για τα προνόμια σε όσους εμβολιαστεί μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (8/6) ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από εμάς τους ίδιους» είπε και εστιάζοντας στα κορωνοπάρτι που γίνονται σε διάφορες πόλεις, σχολίασε: «δεν είμαστε σε μια κατάσταση να κάνουμε πάρτι ελεύθερα».

«Ό,τι γίνεται οργανωμένα είναι καλύτερα από ό,τι γίνεται δήθεν παράνομα. Κανείς δε θέλει να στερήσει τη διασκέδαση από τους ανθρώπους» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη και τα πάρτι που γίνονται στο ΑΠΘ, για τα οποία έχει παρέμβει και εισαγγελέας, ο καθηγητής τόνισε: «το πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το μέγιστο αγαθό τώρα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το να γίνει πάρτι σε μια βίλα στη Μύκονο είναι πιο ελαφρύ από το να γίνει στο πανεπιστήμιο».

«Εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ήσυχο Φθινόπωρο» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα προνόμια που μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, αφού έτσι, σύμφωνα με τον Βασιλακόπουλο, θα μπορούσαν να πειστούν οι πιο δύσπιστοι να εμβολιαστούν.

Να ανοίξουν τα μαγαζιά ελεύθερα για όσους είναι εμβολιασμένοι. Να δοθούν κίνητρα. Τα δικαιώματα των συνεπών πολίτων να έχουν μεγαλύτερη αξία» διαμήνυσε.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν καταφέρουμε να πιάσουμε την ανοσία της αγέλης, ένα 4ο κύμα είναι πιθανό τον χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.