ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα ισχύσει για γάμους και βαφτίσεις αυτό το καλοκαίρι

Τι θα ισχύσει για γάμους και βαφτίσεις αυτό το καλοκαίρι

Ερώτηση για τα 100 άτομα σε γάμους και βαφτίσεις δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Τρίτη 25 Μαΐου 2021. Το συγκεκριμένο όριο σε καλεσμένους για τη δεξίωση αρχίζει να ισχύει την 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο Άκης Σκέρτσος είχε ανακοινώσει πόσα άτομα επιτρέπονται στη δεξίωση για γάμο και βάφτιση -εξέλιξη που προκάλεσε προσωρινή «ανακούφιση» σε πολλά ζευγάρια, τα οποία έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν αυτό το καλοκαίρι.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είχε ανακοινώσει ότι από τον Ιούνιο επιτρέπεται η παρουσία κόσμου, αρκεί οι καλεσμένοι να μην ξεπερνούν τον αριθμό των 100 ατόμων και η δεξίωση να γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

«Η άποψη του δικού μας υπουργείου είναι γνωστή και δημοσίως κατατεθειμένη και πιστεύω ενισχύεται από την εξέλιξη της πανδημίας. Αν η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει αυτήν την εβδομάδα, πιστεύω ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποια χαλάρωση αυτού του μέτρου» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους γάμους και τις βαφτίσεις.

Και πρόσθεσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ: «Για εμάς το όριο των 100 ατόμων στη δεξίωση δεν έχει νόημα. Το έχω πει πολλές φορές. Πρέπει να αρθεί διότι πρέπει να δουλεύουν και τα catering κατά τον τρόπο που δουλεύουν τα εστιατόρια. Δεν θέλω να φέρω την επιτροπή σε μία δύσκολη θέση και να πω ότι τελείωσε η πανδημία, η πανδημία δεν τελείωσε, είναι ακόμα εδώ».

Όπως ξεκαθάρισε, η πρότασή του είναι «να υπάρχουν οι ροτόντες με τα έξι άτομα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις» και υπογράμμισε ότι πρέπει σε γάμους και βαφτίσεις να ισχύσει το πρωτόκολλο της εστίασης. Σε ερώτηση για το γλέντι και το τι θα γίνει με τη μουσική και τον χορό, τόνισε πως με την έννοια να σηκωθούν να χορέψουν στην πίστα, το θεωρεί ανεδαφικό με τα ισχύοντα δεδομένα.

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.