ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει από σήμερα με τις μάσκες για λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει από σήμερα με τις μάσκες για λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ
Εκδόθηκε η απόφαση για το «τέλος» της μάσκας από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, τι ισχύει με σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.

Πρακτικά, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που αφορούν όλους τους χώρους αφορούν την χρήση αντισηπτικού (με 70% περιεκτικότητα αλκοόλ) και ο εξαερισμός των χώρων, με βάση τις γνωστές οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τα καταστήματα τροφίμων (δηλαδή σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες αλλά και φαρμακεία κλπ) ισχύουν τα παραπάνω μέτρα, σε συνδυασμό με την ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη
καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα (θα αφορούν και τα mall – εμπορικά κέντρα- και τα εκπτωτικά χωριά) καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop), όπως ακριβώς ορίζουν τα «γενικά μέτρα», δηλαδή αντισηπτικό και εξαερισμό χώρου.
Συνεπώς, για τα ψώνια πλέον σε σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, η μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική και εξαρτάται πλέον από τον καθέναν από μας εάν θα την έχει μαζί του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.