ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στη ζωή μας από το βράδυ της Παρασκευής

Τι αλλάζει στη ζωή μας από το βράδυ της Παρασκευής
Πως πρέπει να μετακινούμαστε και σε ποιες περιπτώσεις μετά την αλλαγή των μέτρων του Lockdown

Η κακή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και οι περιττές μετακινήσεις των πολιτών στις πρώτες ημέρες του lockdown, φέρνουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 τα ξημερώματα.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για λόγους:

– εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη)

– υγείας (SMS 1)

συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).

Take away και delivery 

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίστηκε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Ατομική άθληση, τηλεργασία, κυνήγι και ψάρεμα

Σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση – η οποία δεν θα επιτρέπεται μετά τις 9 το βράδυ – διευκρινίστηκε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται.
Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε: “Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.