ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Αναστολή των εκδηλώσεων, θεαμάτων αθλητικών και κοινωνικών στα μέτρα

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει σχέδιο δράσης τεσσάρων εβδομάδων καθώς η κυβέρνηση έχει δεχθεί και αξιολογήσει και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις.

Στόχος του σχεδίου που θα ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να αποφευχθεί άμεσα τουλάχιστον ένα γενικευμένο lockdown στη χώρα. Και παρότι το γενικευμένο lockdwon βρίσκεται στον ορίζοντα της διαδρομής που κάνει τώρα η χώρα, οι επιστήμονες και η κυβέρνηση θα επιχειρήσουν μέσα από συντονισμένα και στοχευμένα μέτρα να κόψουν την αλυσίδα της μετάδοσης του κορωνοϊού τοσο μέσα στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές όσο και στις λιγότερο φορτωμένες με ιικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έπειτα από συνεχείς συσκέψεις, που ολοκληρώθηκαν χθες αργά το απόγευμα, εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες δύο μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, δηλαδή σε όλη τη χώρα και ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών, και μια σειρά μέτρων στοχευμένα στις πορτοκαλί περιοχές.

«Πράσινο» στη μάσκα, «κόκκινο» στις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις

Τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Σήμερα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες λόγω του κορωνοϊού και βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, τις λεγόμενες ««πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Στις αρχικές συζητήσεις της η Επιτροπή εξέταζε το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να επεκταθεί στις «κίτρινες» περιοχές, τελικά όμως αποφασίστηκε η εισήγηση να αφορά τη χρήση της μάσκας και στις «πράσινες» περιοχές, ώστε να μην επεκτείνεται η επιδημία περαιτέρω ή να μην επιχειρείται να ανακοπεί αφότου έχει εξαπλωθεί. Ωστόσο, στις λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές, η μάσκα θα ειναι υποχρεωτική στοιυς εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους όταν και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές η χρήση μάσκας είναι παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα προτάθηκε επίσης από τους ειδικούς στοχευμένα επειδή από τις ιχνηλατήσεις προέκυπτε συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες πως οι αθλητικές διοργανώσεις αποτελούσαν clusters κορωνοϊού. Το σκεπτικό των ειδικών είναι να περιοριστούν δραστικά οι συγκεκριμένες οργανώσεις που φαίνεται να έχουν δώσει εκατοντάδες συρροές και να σταματήσει η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.