ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το Keep Aegean Blue η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών παραλιών στην Ελλάδα

Συνεχίζεται το Keep Aegean Blue η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών παραλιών στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα της μεγαλύτερης αποστολής υποβρυχίων και παράκτιων καθαρισμών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στην 33η έκθεση για τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό NATEX.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η ομάδα της All For Blue σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών θα συνδυάσουν για μία ακόμα φορά την οικολογική δράση με την περιπέτεια για το καλό των θαλασσών μας, στην εκστρατεία Keep Aegean Blue.

Στόχος μας είναι όχι μόνο να εκπαιδεύσουμε και να ενημερώσουμε τους μαθητές για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, αλλά να τους τονίσουμε το ρόλο της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας μέσα από τη βιωματική δράση καθαρισμού που ακολουθεί ύστερα από κάθε σεμινάριό μας.

Τα νούμερα για την αποστολή μας είναι εντυπωσιακά:

  • 53 μέρες στη θάλασσα
  • 1.000 ναυτικά μίλια με φουσκωτό σκάφος
  • 15 νησιά στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
  • 30 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία
  • 5.000 μαθητές
  • χιλιάδες εθελοντές

Τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία Keep Aegean Blue, ταξιδέψαμε σε 13 νησιά, διανύσαμε 700 ναυτικά μίλια, 5,000 μαθητές έλαβαν μέρος στα σεμινάρια της All For Blue για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και βγάλαμε 5,5 τόνους σκουπίδια από παραλίες των Δωδεκανήσων!

Στη ΝΑΤΕΧ ιδρύτρια του οργανισμού All For Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη δράση της οργάνωσης για την προστασία των θαλασσών και για το υπέροχο ταξίδι με στόχο τον καθαρισμό του βυθού και των παραλιών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών και σεμιναρίων της εκστρατείας Keep Aegean Blue (στα περισσότερα νησιά θα γίνουν 2 σεμινάρια)

Πάρος: Πέμπτη 7/3

Λέρος: Τρίτη 12/3

Κάλυμνος: Τετάρτη 13/3

Κως: Πέμπτη 14/3

Κάρπαθος: Παρασκευή 22/3

Ρόδος: Τρίτη 26 και Τετάρτη 27/3

Σύμη: Πέμπτη 28/3

Τήλος: Παρασκευή 29/3

Σαντορίνη: Δευτέρα 1 /4

Μήλος: Τετάρτη 3 /4

Ναξος: Πέμπτη 4/4

Σύρος: Πέμπτη 5/4

Άνδρος: Τρίτη 16/4

Τήνος: Τετάρτη 17/4

Μύκονος: Πέμπτη 18/4

Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος στη NATEX ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής υποβρύχιας αλιείας Γιάννης Σιδέρης, ο συναθλητής του και πρωταθλητής Τάσης Περούλης, οι οποίοι εντυπωσίασαν όταν εξήγησαν πως συμμετέχουν ενεργά σε καθαρισμούς του βυθού είτε σε οργανωμένες είτε σε ερασιτεχνικές δράσεις!

Μαζί μας ήταν και ο προπονητής του Πρωτέα Καλύμνου, διοργανωτής καθαρισμών και ενεργό μέλος της All For Blue Μιχάλης Γλυνάτσης.

 

Η ομάδα της All For Blue:

Καπετάνιος: Τάσος Ρούσσος (Ζαννίκος)

Συγκυβερνήτης/δύτης: Γιάννης Ξανθάκης

Φωτογράφος: Σπύρος Πριόβολος

Κάμερα/μοντάζ: Μάρκος Τράκας

Εισηγήτρια σεμιναρίων: Κατερίνα Τοπούζογλου

Οργάνωση/επικοινωνία: Αλεξάνδρα Βουγιούκα/Ντέμη Χατζή

www.AllForBlue.org

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.