ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια

Συμφωνία των Πρεσπών: Εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε στις 23.20′  – Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων – Οργιώδες παρασκήνιο πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων  – «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε παζάρι και αρένα εκβιασμών» κατήγγειλε η αντιπολίτευση – «Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων σε ομαλές συνθήκες» δήλωνε νωρίτερα  ο Ζόραν Ζάεφκαι διαψευδε τα περί εκβιασμών και εξαγορών.

Το κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε απόψε την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.
Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

pinakas0

πηγή protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.