ΕΛΛΑΔΑ

«Στόχος να ανοίξουμε τον τουρισμό έως τις 14 Μαΐου»

«Στόχος να ανοίξουμε τον τουρισμό έως τις 14 Μαΐου»

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι αν έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα ή αρνητικό τεστ – Προτεραιοποιείται ο εμβολιασμός των ανθρώπων του τουρισμού, εφόσον ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

«Στοχεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό έως τις 14 Μαΐου, με συγκεκριμένους κανόνες και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα. Μέχρι τότε σταδιακά θα αίρουμε τους περιορισμούς εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν».

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δίνει τώρα συνέντευξη τύπου από το Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin, η οποία φέτος λόγω κορωνοϊού πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εισαγωγή του ο κ. Θεοχάρης:

– Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι αν πριν το ταξίδι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αντισώματα ή έχουν αρνητικό τεστ.

– Όλοι οι τουρίστες είναι πιθανό να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό τεστ όπως έγινε και την περασμένη χρονιά. Η σημαντική διαφορά είναι η χρήση των rapid test.
Όλες οι ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν σε σχέση με τον Covid-19 (π.χ. νοσηλεία κ.λπ.) θα παρέχεται από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς κόστος για τους τουρίστες.

– Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα ισχύουν για τους τουρίστες -χωρίς καμία διαφοροποίηση ή εξαίρεση. Για παράδειγμα, η χρήση της μάσκας που είναι υποχρεωτική επί του παρόντος σε δημόσιους χώρους και ισχύει για όλους.

DOC_20210309_23898337_XXX_0347

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η χώρα θα ενισχύσει τις δομές του συστήματος υγείας σε όλους τους προορισμούς, «όπως κάναμε πέρυσι ώστε να εξασφαλίσουμε σωστή φροντίδα στους πολίτες και στους επισκέπτες». Επιπλέον εν όψει του ανοίγματος της σεζόν «προτεραιοποιείται ο εμβολιασμός των ανθρώπων του τουρισμού, εφόσον ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, ενώ θα προχωρήσουμε και στην επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αξιοποιώντας και την εμπειρία της περυσινής χρονιάς».

Ηδη, όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, από το 2020 η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να εγγυηθεί σε κάθε επισκέπτη της χώρας μας τη μοναδική απόλαυση του ταξιδιού και των διακοπών, με ασφάλεια. «Τα καταφέραμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τον ελληνικό τουρισμό. Φτιάξαμε πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα, εκπαιδεύσαμε χιλιάδες εργαζόμενους, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που υποδειγματικά υλοποίησε τα πρωτόκολλα, ενισχύσαμε κάθε νησί και προορισμό και δημιουργήσαμε το EVA που βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων».

«Τώρα» προσέθεσε, «είμαστε κοντά στην έξοδο από το σκοτεινό τούνελ, χάρη στην δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την πρόοδο της επιστήμης. Η καλύτερη εικόνα για την επιστροφή στην κανονικότητα του τουρισμού από το ελληνικό χαμόγελο, το ελληνικό τοπίο, την ελληνική φιλοξενία, δεν υπάρχει. Για το 2021 στην Ελλάδα είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την εμπειρία της απελευθέρωσης από τις δυσάρεστες αναμνήσεις της πανδημίας με καθέναν από τους φιλοξενούμενούς μας».

πηγή protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.