ΕΛΛΑΔΑ

Στις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό -Το σχέδιο διάθεσης των εμβολίων στη χώρα

Στις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό -Το σχέδιο διάθεσης των εμβολίων στη χώρα

Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ελευθερία», με το οποίο η χώρα φιλοδοξεί να «χτίσει» ανοσία του γενικού πληθυσμού στον κορωνοϊό μέσω των εμβολίων, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παρέλαβε 9.700 δόσεις, όσες παρέλαβαν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ανεξαρτήτως πληθυσμού κάθε χώρας», προσθέτοντας ότι η αποθήκευσή τους έγινε σε κεντρικό σημείο στην Αττική σε συνθήκες «βαθιάς κατάψυξης». Από εκεί έγινε η διανομή στα 5 νοσοκομεία της Αττικής και «σήμερα έγινε η διανομή στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας».

«Μέχρι τις 4:00 μ.μ. σήμερα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, 471 άτομα» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ αναφέρθηκε ένα περιστατικό «μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς», για το οποίο ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε, πιστός στη δέσμευση που έχει αναλάβει για «λεπτομερή ενημέρωση με απόλυτη διαφάνεια».

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα, στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών. Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως η πλατφόρμα για να μπορεί ο πολίτης να κλείσει ραντεβού θα ανοίξει τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν.
Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.