ΤΟΠΙΚΑ

Στη Μύκονο του στέλνουν εξώδικα για την δημοσιογραφία του και η Περιφέρεια του εγκρίνει χορηγίες για την προβολή της

Στη Μύκονο του στέλνουν εξώδικα για την δημοσιογραφία του και η Περιφέρεια του εγκρίνει χορηγίες για την προβολή της
Πριν την χορηγία απο την Περιφέρεια για ανύπαρκτο μέσο, το ΔΣ του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης για άλλο θέμα προσέφυγε με εξωδικο εναντίον του Γ.Π
Σάλος έχει ξεσπάσει απο την αποκάλυψη για την χρηματοδότηση απο την Περιφέρεια ποσού 3100 ευρώ σε περιοδικό  ”μαιμού” που είναι υπο έκδοση και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μάλιστα το έγγραφο που αναρτήθηκε στην Διαύγεια αναφέρει πως  το ποσό αυτό θα εισπράξει ενα φυσικό πρόσωπο με το όνομα Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος για το υπο έκδοση περιοδικό XPLORE MYKONOS MAGAZINE.
Ο Παπαδημητρακόπουλος εδώ και λιγο καιρό διατηρεί ιστότοπο στη Μύκονο και με το καλημέρα της εμφανισής του έχει δεχτεί αρκετές καταγγελίες για το τρόπο που ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.Αφόυ προσπάθησε να οικοιποιηθεί τίτλο γνωστού σαιτ του νησιού και δέχτηκε καταγγελία  με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει να αλλαζει το όνομα της σελίδας του που είχε ήδη βγεί στον αέρα,στην συνέχεια ως άλλος «ρανταπλαν» της ειδησεογραφίας έτρεχε απο πίσω και με την μέθοδο του κλοπη paste,  συντηρεί τον ιστοτοπο που διαθέτει.Η ειρωνία της ιστορίας είναι οτι λίγες ώρες πριν την χορηγία απο την Περιφέρεια για ανύπαρκτο μέσο, το διοικητικό συμβούλιο του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης προσφεύγει με εξωδικο στην δικαιοσύνη εναντιον του ιστότοπου του Παπαδημητρακόπουλου για αθέμιτη άσκηση δημοσιογραφικού  επαγγέλματος.
Την αποστολή εξωδίκου στην σελίδα που δημοσίευσε μέρος του διοικητικού συμβουλίου του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 αποφάσισε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Οργανισμού. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία ενώ απορρίφθηκε η προσφυγή στην υπηρεσία προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με την απόφαση το εξώδικο θα ζητά να “κατέβει” η επίμαχη δημοσίευση από την ιστοσελίδα.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας για το GTPR με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Μυκόνου, οι συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως ο Δήμος και ο ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης, υπόκεινται στους ίδιους νόμους και για να γίνει καταγραφή από οποιονδήποτε ή ζωντανή μετάδοση των συμβουλίων θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το συμβούλιο και να έχει δώσει την έγκρισή του.
Με τα νέα δεδομένα των τηλεδιασκέψεων θα πρέπει άμεσα να ρυθμιστούν τα θέματα που προκείπτουν και να γίνει ορθή διαδικασία και να υπάρξει κανονισμός λειτουργίας που θα αφορά και τις καταγραφές και τις δημοσιοποιήσεις των διοικητικών συμβουλίων, όπως και να οριστεί υπεύθυνος για τα προσωπικά δεδομένα στον Οργανισμό.
Αναφορικά με το επίμαχο συμβούλιο, όσο και άλλα που έχουν προηγηθεί και αναφέρονται στο θέμα της συγκεκριμένης ανάθεσης, ζητήθηκε εν νέου από μέλη του Δ.Σ. να δοθούν στη δημοσιότητα μέσω των social media του Οργανισμού, είτε με εικόνα, είτε μόνο με ήχο ώστε να γίνουν σαφή όσα διαδραματίστηκαν στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.
Τέλος όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη που θεωρούν ότι θίχθηκαν από την δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων της συζήτησης, μπορούν να προβούν σε νομικές διαδικασίες εναντίον της ιστοσελίδας που τα δημοσίευσε.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.