ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα «ξάφριζε» καταστήματα στην Αττική: Δύο συλλήψεις σε Μύκονο και Αχαρνές – Στο 1 εκατ. ευρώ η λεία τους

Σπείρα «ξάφριζε» καταστήματα στην Αττική: Δύο συλλήψεις σε Μύκονο και Αχαρνές – Στο 1 εκατ. ευρώ η λεία τους

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-10-2022, στις Αχαρνές και στο νησί της Μυκόνου, δύο ημεδαποί 21 και 23 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα, σε περιοχές της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 22χρόνος ημεδαπός συνεργός τους.

Διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αττική: 2 συλλήψεις

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από το Φεβρουάριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, η οποίοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει, χρησιμοποιώντας τα επιχειρησιακά τους οχήματα και αφού παραβίαζαν με άγνωστο τρόπο την πρόσοψη ή κάποιο παράθυρο των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών και χρηματικών ποσών.

Διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αττική: 2 συλλήψεις

Επειδή τα καταστήματα βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με συνεχή κίνηση πεζών και οχημάτων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η συμμορία από τη δράση της υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Τι βρέθηκαν στις έρευνες

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους δράστες και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -38- φυσίγγια των 12 mm , -1- μαχαίρι, πλήθος κινητών τηλεφώνων, χρηματοκιβώτιο, σιδερολοστός και κλειδιά μοτοσυκλετών.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -2- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στη Κηφισιά και στο Περιστέρι.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.