ΚΟΣΜΟΣ

Σε καραντίνα βάζει η Γερμανία όσους επιστρέφουν από την Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά

Σε καραντίνα βάζει η Γερμανία όσους επιστρέφουν από την Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά
Γερμανία: Καραντίνα για όποιον επιστρέφει από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά

Ποια νησιά κατατάσσει στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» Covid-19 κατατάσσει η Γερμανία την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου και της Νάξου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

«Ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται στα ελληνικά νησιά. Γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση κατατάσσει την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο ως υψηλού κινδύνου περιοχές, κάτι που ισχύει επίσης για Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο», γράφει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

 

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την Παρασκευή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα νησιά θεωρούνται το επίκεντρο της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξαιτίας της έντονης νυχτερινής ζωής.

 

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει συνέπειες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία και δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Ειδικότερα, όταν επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου», πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, η οποία ωστόσο μπορεί να διακοπεί ύστερα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους και για άτομα που έχουν αναρρώσει από Covid.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.